Πίσω
BBC – Οι Ήρωες ΧΟΠΑ εμφανίζονται ως μέρος της BBC Series

Το εγκεφαλικό ήταν βασική αιτία θανάτου στη Βραζιλία. Με την έλευση του καινούργιου αιώνα οι ασθενείς εγκεφαλικού επεισοδίου στη Βραζιλία είχαν πολύ περιορισμένη ελπίδα για πρόσβαση στο επίπεδο φροντίδας που τους άξιζε.

Αυτό το βίντεο του BBC δείχνει τα εξαιρετικά αποτελέσματα των πρόσφατων προσπαθειών που έγιναν για να αλλάξει αυτό από την τοπική κοινότητα εγκεφαλικού με τη βοήθεια και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εγκεφαλικού και την Πρωτοβουλία Angels.

Εστίασαν πρώτα στην αύξηση του αριθμού των νοσοκομείων που βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών εγκεφαλικού και στην υποστήριξη αυτών των νοσοκομείων για την περίθαλψη των ασθενών εγκεφαλικού, σύμφωνα με τα καλύτερα διαθέσιμα δεδομένα. Προσέγγισαν επίσης υπηρεσίες ασθενοφόρων στη Βραζιλία, για να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς εγκεφαλικού επεισοδίου λαμβάνουν σωστή διάγνωση ήδη από το σπίτι και ότι μεταφέρονται στα νοσοκομείο σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών εγκεφαλικού. Το τελευταίο σύνορο που έπρεπε να περάσουμε ήταν η εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού για τα σημεία και τα συμπτώματα του εγκεφαλικού και για το ότι πρέπει να καλούν ασθενοφόρο όταν εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα.

Για να γίνει αυτό, ο WSO συμφώνησε να προσφέρει υποστήριξη με την εφαρμογή της καμπάνιας Ήρωες ΧΟΠΑ. Οι πρώτες δύο εφαρμογές έτυχαν πολύ καλής υποδοχής και παρόλο που, λόγω των κοινωνικοοικονομικών περιστάσεων σε ορισμένες περιοχές της Βραζιλίας, η πρόσβαση σε υπολογιστές και στο διαδίκτυο είναι περιορισμένη, οι κάρτες μηνυμάτων, οι αφίσες και το υπόλοιπο υλικό που πήραν τα παιδιά σπίτι συνέβαλαν σημαντικά στην εκπαίδευση του κοινού της Βραζιλίας.

Οι Ήρωες ΧΟΠΑ εμφανίστηκαν ακόμη και σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο!

Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που οι Ήρωες ΧΟΠΑ κατάφεραν να γίνουν μέρος της ιστορίας της περίθαλψης περιστατικών εγκεφαλικών στη Βραζιλία και, ακόμη περισσότερο, που θα σωθούν οι ζωές τόσων παππούδων και γιαγιάδων μέσω αυτού του σημαντικού έργου.

Επόμενο
Προηγούμενο
ΠΑΡΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
ΕΓΙΝΕ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software