ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ!
Ως ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ, αποστολή μας είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο σχετικά με τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις του Εγκεφαλικού Επεισοδίου.

Ήξερες οτι 

  1. Ότι κάθε 30 λεπτά, ένας ασθενής με Εγκεφαλικό Επεισόδιο, ο οποίος θα μπορούσε να έχει σωθεί, πεθαίνει ή αποκτά μια μόνιμη αναπηρία, επειδή διακομίστηκε σε ΛΑΘΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;
  2. Ότι οι περισσότεροι ασθενείς με Εγκεφαλικό Επεισόδιο δε λαμβάνουν θεραπεία επειδή ΚΑΤΑΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ;
  3. Ότι η μέση ηλικία των ασθενών με Εγκεφαλικό Επεισόδιο είναι περίπου 70 ΧΡΟΝΩΝ; Αυτοί δεν είναι απλοί ασθενείς, είναι οι παππούδες / γιαγιάδες / θείες / θείοι που έχουν θετική επιρροή στη ζωή των παιδιών μας. Δεν καταπολεμούμε απλώς το Εγκεφαλικό Επεισόδιο, αγωνιζόμαστε για περισσότερο χρόνο μεταξύ των παιδιών μας και των Υπερηρώων τους. 

Το Εγκεφαλικό Επεισόδιο προκαλείται συνήθως από έναν θρόμβο που σχηματίζεται στο αίμα. Ο θρόμβος μπορεί να «μπλοκάρει» κάποια αρτηρία η οποία τροφοδοτεί τον εγκέφαλό μας με οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες. Όταν συμβεί αυτό, η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με αυτή την αρτηρία αρχίζει να πεθαίνει. Ο προοδευτικός αυτός κυτταρικός θάνατος είναι αυτό που προκαλεί τα συμπτώματα που ενδέχεται να δείτε, για παράδειγμα: 

  • ξαφνικά στραβώνει η μία πλευρά του ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ή 
  • ξαφνικά το ένα ΧΕΡΙ γίνεται αδύναμο και/ή 
  • ξαφνικά τα 2 ΧΕΙΛΗ δε βγάζουν σωστή ομιλία 

Όταν συμβεί αυτό, το πιο σημαντικό είναι ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ 112. Το ασθενοφόρο θα μεταφέρει τον ασθενή, ο οποίος ενδεχομένως έχει υποστεί Εγκεφαλικό Επεισόδιο, σε ένα νοσοκομείο που μπορεί να αφαιρέσει τον θρόμβο και να ξεμπλοκάρει την αρτηρία, όπου είναι εφικτό, περιορίζοντας έτσι περαιτέρω βλάβες στον εγκέφαλο. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα πλήρους ανάκαμψης. 

Όπως ποτέ δεν θα σκεφτούμε να μεταφέρουμε μια μητέρα που είναι έτοιμη να γεννήσει σε ένα οφθαλμολογικό κέντρο, έτσι θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι ασθενείς με Εγκεφαλικό Επεισόδιο θα πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία «κατάλληλα για Εγκεφαλικό». 

Δεν είναι όλα τα νοσοκομεία οργανωμένα και εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν ασθενείς με Εγκεφαλικό Επεισόδιο. Και φυσικά δεν είναι εφικτό να γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι ποια νοσοκομεία είναι «κατάλληλα για Εγκεφαλικό». Για το λόγο αυτό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε στο 112. Οι Ιατρικές Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι εκπαιδευμένες να γνωρίζουν σε ποιο νοσοκομείο πρέπει να μεταφερθούν οι ασθενείς που ενδεχομένως έχουν υποστεί Εγκεφαλικό Επεισόδιο. 

Ως ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ είναι αποστολή μας να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο για τα συμπτώματα του Εγκεφαλικού Επεισοδίου αλλά και είμαστε σε θέση να σώσουμε μια ζωή καλώντας στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, αντί να ψάχνουμε βοήθεια οπουδήποτε αλλού. 

Πιστεύουμε πως, οποιοσδήποτε, μικρός και μεγάλος, πρέπει να γνωρίζει ποιος είναι ο κακός Θρόμβος, γιατί είναι τόσο επικίνδυνος και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τον πολεμήσει. Η ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει και να ψυχαγωγήσει τις οικογένειες και ταυτόχρονα να διδάξει ποια είναι τα συμπτώματα του Εγκεφαλικού Επεισοδίου αντιστοιχίζοντάς τα με τον πανευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 και πώς να δράσουν καταλλήλως εάν ποτέ το συναντήσουν.

Υλικό
Εάν θέλετε να διαδώσετε την ιστορία και τα μαθήματα των ΧΟΠΑ Ηρώων, παρακαλούμε μη διστάσετε να ζητήσετε όλο το υλικό που έχουμε δημιουργήσει για να το μοιραστείτε με τους γύρω σας.
Κοινοποίηση
Όσους περισσότερους ΧΟΠΑ Ήρωες προσθέσουμε στην ομάδα, τόσο το καλύτερο. Μοιραστείτε την ιστορία μας με τους φίλους και την οικογένειά σας και βοηθήστε μας να φτιάξουμε έναν κόσμο γεμάτο από ήρωες και ηρωίδες.
ΠΑΡΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
ΕΓΙΝΕ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software