Πίσω
Ταπεινό ξεκίνημα

Εξοπλισμένη με πολύ πάθος και μοναδικό όραμα, μια ομάδα που αποτελούνταν από επαγγελματίες υγείας και ειδικούς εκπαιδευτικούς από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Ελλάδα ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Angels Initiative. Όπως κάθε ομάδα, έτσι και αυτή χρειαζόταν ένα όνομα και, καθώς αποστολή της ομάδας είναι η ανάπτυξη των σχολικών εκπαιδευτικών στοιχείων της καμπάνιας των ΧΟΠΑ Ηρώων, επέλεξαν το όνομα Super Grand League (SGL).

Η Πρωτοβουλία Angels ήταν πολύ επιτυχής μέχρι τότε παρέχοντας βοήθεια στην ιατρική κοινότητα ώστε να βελτιωθεί η φροντίδα των ασθενών με εγκεφαλικό. Αυτό το κάνουν δημιουργώντας νοσοκομεία σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών εγκεφαλικού σε περιοχές όπου είναι αναγκαία. Βοηθούν, επίσης, τα υπάρχοντα νοσοκομεία σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν περιστατικά εγκεφαλικού, να βελτιώσουν την ποιότητα της φροντίδας τους και να συνεργαστούν στενά με τους διασώστες στα ασθενοφόρα, για τη βελτίωση των διαγνώσεων των εγκεφαλικών και για να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς με εγκεφαλικό πράγματι μεταφέρονται σε νοσοκομεία για εγκεφαλικά. Το τελευταίο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν ήταν να ξεκινήσουν μια συστηματική διαδικασία εκπαίδευσης του γενικού πληθυσμού ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν τα πιο κοινά συμπτώματα του εγκεφαλικού και να γνωρίζουν ότι πρέπει να καλέσουν ασθενοφόρο όταν αυτά εμφανιστούν. Καθώς οι ασθενείς με εγκεφαλικό είναι συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας (μέση ηλικία 70 έτη), η ομάδα έθεσε το όραμα «Ας σώσουμε τον κόσμο, έναν υπερήρωα παππού ή γιαγιά κάθε φορά».

Για να πραγματοποιηθεί αυτό το όραμα, έπρεπε να προσφέρουμε στα παιδιά διασκέδαση, ενεργητικότητα και εκμάθηση. Έπρεπε επίσης να πείσουμε τα παιδιά να αναλάβουν την αποστολή να διδάξουν τους γονείς και τους παππούδες τους αυτά που μαθαίνουν.

Με την εμπειρία 5 εβδομάδων που ανέπτυξε, η ομάδα SGL ήταν έτοιμη για την πρώτη δοκιμή, την παρουσίαση της καμπάνιας στα παιδιά!

Τον Δεκέμβριο του 2018 η ομάδα SGL προσκάλεσε μερικές οικογένειες για να παρακολουθήσουν μια σειρά προσομοιώσεων με στόχο να εξετάσουν την ανταπόκριση των παιδιών και να αναπροσαρμόσουν τα εκπαιδευτικά στοιχεία της εμπειρίας των 5 εβδομάδων. Παρακάτω ακολουθεί μια σειρά φωτογραφιών με τους πρώτους Ήρωες ΧΟΠΑ που εκπαιδεύτηκαν με τις προσομοιώσεις. Η ομάδα SGL έμαθε πολλά, τα παιδιά διασκέδασαν ιδιαίτερα και, το πιο σημαντικό, τους δημιουργήθηκε η επιθυμία να πουν στους γονείς τους όλα όσα έμαθαν. Αποστολή εξετελέσθη!

Το πρώτο σχολείο που εφάρμοσε το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη, το Νηπιαγωγείο του Κολλεγίου Ανατόλια, είχε μια εξαιρετική εμπειρία και οι ΧΟΠΑ Ήρωες ξεκίνησαν την αποστολή τους να σώσουν τον κόσμο, ένας υπερήρωας παππούς και μία υπερηρωίδα γιαγιά τη φορά. Ακόμη και ο εσωτερικός παιδοψυχολόγος του ιδρύματος εντυπωσιάστηκε από το πόσο καλά είχε συσταθεί το περιεχόμενο και το πόσο θετικά αντέδρασαν τα παιδιά σε αυτό.

Από τότε, 383 παιδιά και οι οικογένειές τους, σε τρεις πόλεις, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και την Αθήνα, εκπαίδευσαν μικρά παιδιά να αναλάβουν και αυτά με τη σειρά τους την αποστολή της εκπαίδευσης των γονιών και των παππούδων τους ως ΧΟΠΑ Ήρωες.

Το πρότζεκτ ΧΟΠΑ Ήρωεςδεν θα ξεχάσει ποτέ αυτές τις πρώτες στιγμές που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα σε αυτήν τη Μεγάλη Αποστολή!

Εσωτερική πιλοτική εκπαίδευση, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ελλάδα, Δεκέμβριος 2018 και Ιανουάριος 2019 (από τα αριστερά προς τα δεξιά) Καλλιόπη Τσακπουνίδου (Συντονίστρια έργου των ΧΟΠΑ Ηρώων στην Ελλάδα), Βασιλεία Κουντουρά, Μαρία Γούδηρα

 

Εσωτερική πιλοτική εκπαίδευση, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ελλάδα (από τα αριστερά προς τα δεξιά) Χριστιάννα Γεωργουσοπούλου, Αλεξάνδρα Σαμαρέντση, Μαγδαληνή Μπουτιώνη από την ομάδα Supergrand League

 

(Από τα αριστερά προς τα δεξιά) Παρασκευάς Κιλίντζης, Σωκράτης Ψωμιάδης, Παναγιώτης Κουντουράς από την ομάδα Supergrand League

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

(Από τα αριστερά προς τα δεξιά) Βασιλεία Κουντουρά, Φρειδερίκη Τσελεκίδου, Μαρία Γουδήρα από την ομάδα Supergrand League

 

Νηπιαγωγείο του Anatolia College, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2019

 

(Από τα αριστερά προς τα δεξιά) Eva Frances Coules (Εκπρόσωπος ΧΟΠΑ 112), Χάρης Καμαριώτης (Ψυχολόγος), Χαρίκλεια Πρώιου, Έλενα Κότα (Διευθύντρια νηπιαγωγείου Anatolia College), Jan van der Merwe (Διαχειριστής έργου ΧΟΠΑ112), Μαρία Μπασκίνη (Υπεύθυνη Επικοινωνίας), Φρειδερίκη Τσελεκίδου (Μέλος της ομάδας Super Grand League)

 

(Από τα αριστερά προς τα δεξιά) Μαρία Ακριτίδου (Ψυχολόγος), Χαρίκλεια Πρώιου, Eva Frances Coules (Εκπρόσωπος ΧΟΠΑ 112), Έλενα Κότα (Διευθύντρια νηπιαγωγείου Anatolia College), Καλλιόπη Τσακπουνίδου (Συντονίστρια έργου ΧΟΠΑ Ήρωες στην Ελλάδα)

Επόμενο
Προηγούμενο
X
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
<
ΕΓΙΝΕ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software