Πίσω
George Herald
Νότια Αφρική – Παιδιά που έμαθαν πώς να σώσουν τους ήρωές τους

ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ

GEORGE NEWS – Μια καμπάνια που μαθαίνει στις οικογένειες, μέσω των παιδιών, πώς να αναγνωρίζουν τα τρία βασικά συμπτώματα ενός εγκεφαλικού, κυκλοφόρησε στο George.

Ο Johann Prinsloo, πρώην επικεφαλής μια πασίγνωστης ιατρικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης και πλέον ιδιοκτήτης της 911 Paramedical Services και εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για τα εγκεφαλικά Angels στο Southern Cape, ήταν από τους πρώτους στη Νότια Αφρική που έκανε μια δοκιμαστική εφαρμογή ενός νέου προγράμματος με το όνομα Ήρωες ΧΟΠΑ 112.

Ο Prinsloo, μαζί με εκπροσώπους του έργου Angels, παρουσίασε το χορηγούμενο πρόγραμμα στα σχολεία George South Primary School και Klouterwoud Preschool τον Νοέμβριο, με τη συμμετοχή 177 παιδιών ηλικίας από πέντε έως και την Τάξη 1. Ανταμείφθηκαν με μια ιδιαίτερη και διασκεδαστική εκδήλωση την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, όπου το κάθε παιδί έλαβε ένα μπλουζάκι Ήρωες ΧΟΠΑ.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα σχόλια των σχολείων και των γονέων. Δοκίμασα το πρόγραμμα και στην πεντάχρονη κόρη μου και είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα συγκράτησε και απομνημόνευσε τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Prinsloo.

Το πρόγραμμα Ήρωες ΧΟΠΑ είναι μια δημιουργία του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

«Στη Νότια Αφρική, πάνω από 360 άτομα υποφέρουν από εγκεφαλικό κάθε μέρα, από τους οποίους 90 μένουν ανάπηροι και 110 πεθαίνουν. Αν τα άτομα που παθαίνουν εγκεφαλικό μπορούν να μεταβούν σε νοσοκομεία που είναι προετοιμασμένα για εγκεφαλικά εντός τριών ωρών, η αναπηρία και ο θάνατος μπορούν να αποφευχθούν», λέει ο Prinsloo.

«Εδώ στη χώρα μας, όπου ένα υψηλό ποσοστό παιδιών μεγαλώνουν στα σπίτια των γονιών τους, αυτή η καμπάνια μπορεί να βοηθήσει στη διαφύλαξη πολλών ζωών και στην πρόληψη τυχόν αναπηρίας. Διδάσκουμε τα παιδιά, αλλά επίσης ενημερώνουμε ταυτόχρονα και τα μέλη των οικογενειών τους».

Μέσα από τρεις αξιαγάπητους παππούδες-υπερήρωες που εμφανίζονται σε σύντομα βίντεο και στα πακέτα υλικών που παίρνει κάθε παιδί, τα παιδιά απομνημονεύουν εύκολα τα συμπτώματα και τον αριθμό έκτακτης ανάγκης (112). Παίρνουν επίσης στο σπίτι αφίσες για να τις κρεμάσουν σαν υπενθύμιση στους τοίχους.

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες μπορούν να μοιραστούν τη διασκέδαση ηλεκτρονικά, πραγματοποιώντας εγγραφή της οικογένειας στον ιστότοπο Ήρωες ΧΟΠΑ.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε πέντε ωριαίες συνεδρίες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου στο σχολείο. «Η δοκιμαστική εφαρμογή του προγράμματος ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και η πιθανότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα σε άλλα σχολεία της περιφέρειας είναι πολύ υψηλή», λέει ο Prinsloo.

Επίσης, ευχαριστεί ιδιαίτερα το διδακτικό προσωπικό (Amanda Rademeyer, Hedy Koegelenberg, Alphia Engelbrecht, Lorainne Kriel, Kathy Germishys και Christa van der Merwe) που αφιέρωσε επιπλέον ώρες για να φτάσει το έργο στην επιτυχία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Prinsloo στο 076 577 9779.

Δημοσιογράφος Alida de Beer | Σάββατο 07 Δεκεμβρίου 2019 07:58

Επόμενο
Προηγούμενο
X
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
<
ΕΓΙΝΕ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software